smartandcars.nl

Smart Motor Revisie

"Het bekende probleem bij Smart motoren"

Extreem hoge olie verbruik met als gevolg vastlopen en of op 2 cilinders draaien.

Draait de motor op 2 cilinders dan is er gegarandeerd een uitlaatklep verbrand daar deze het heetst worden qua temperatuur. Hierdoor verliest de desbetreffende cilinder gelijk zijn compressie.

De werkelijke oorzaak van het verbranden van de klep is het gevolg van een te hoge olielekkage langs de zuiger/cilinderwand dit omdat de cilinders ovaal geworden zijn door fabricage fouten vanaf fabriek.
De zuigerveren dichten deze afwijking dan ook niet goed meer af. Uiteindelijk komt de olie boven de zuiger en wordt mee verbrand met het brandstof/lucht mengsel wat uiteindelijk resulteert in pingelen van de motor. Vrij vertaald: een verkeerde ontbranding, met als gevolg een veel te hoog vlamfront tijdens de ontbranding, zware thermische overbelasting van het materiaal en dan verbranden van de klep en of bougie door de te hoge compressie eindtemperatuur is op den duur een feit.

Smart&Cars krijgt regelmatig klanten binnen met de vraag of wij wat aan het olie verbruik van hen net aangeschafte Smart kunnen doen.
Als wij dan laten weten dat we een motorrevisie moeten uitvoeren horen wij vaak dat dit al is uitgevoerd een paar maanden geleden zoals de advertentie aangaf toen ze de Smart kochten.

LET OP WAT JE KOOPT!

Er worden ruimschoots Smart auto's aangeboden die, wat ze zeggen, een revisie op de motoren hebben gehad, echter zal je niet van de buitenkant kunnen zien wat er is gedaan aan het blok.
Vraag altijd om een lijst van onderdelen die vervangen zijn, kunnen ze dit niet overleggen, dan mag je ervan uitgaan dat het gaat om een zeer beperkte deel-revisie. Er worden in deze vormen van revisie vaak alleen de kleppen, zuigerveren en drijfstang lagers vervangen. Helaas zal het olie verbruik dan nog onacceptabel hoog zijn door de ovale cilinder wanden.

"Koop niet de ellende van de vorige eigenaar"

Koop een Smart met een motor revisie bij een erkende Smart specialist, deze geeft je altijd garantie op de revisie!
Geen zorgen en risico's!

Elke Smart die je bij Smart&Cars koopt zal voorzien zijn van een netjes uitgevoerde revisie op het blok!
Daarnaast krijg je zoals het hoort standaard 3 maanden of 5000km garantie op het blok!